تفاوت نمای مدرن و نمای کلاسیک چیست؟ نمای مدرن و نمای کلاسیک دو سبکی هستند که در بحث معماری بسیار پرطرفدار بوده و بیشتر در نماسازی ساختمان ها استفاده می شوند.
همان طور که میدانید بخش بیرونی یک ساختمان را نمای ساختمان می گویند. و از مهم ترین قسمت های یک ساختمان همان نمای آن است.
خارج از بحث زیبایی و جلوه ی یک ساختمان به دلیل اینکه نمای یک ساز همواره در برابر تابش نور خورشید و شرایط جوی مختلف قرار گرفته است باید با مصالحی کار شود که مقاومت بالایی داشته باشند.
تفاوت اصلی نمای کلاسیک و نمای مدرن چیست؟
نمای مدرن و نمای کلاسیک در زمان پیدایش بسیار متفاوت بودند و تفاوت های بسیاری در هر دو نما دیده می شود، شاید جالب باشد بدانید که نمای مدرن با تغییر و بروز شدن باعث به وجود آمدن نمای کلاسیک شد، نمای مدرن بیشتر برای سازگاری با زندگی مدرن و پیشرفته افراد برای استفاده بهتر و بیشتر از فضا گزینه بسیار مهمی می باشد، تقارنی که در نمای کلاسیک دیده می شود، یکی از مهمترین تفاوت ها عدم وجود تقارن در نماهای مدرن می باشد که به ندرت در نمای مدرن وجود دارد به همین دلیل در نمای مدرن خطوط افقی و عمودی بسیاری دیده می شود که در عین سادگی نظرات را به خود جلب میکنند، اما در نمای کلاسیک یکی وجود تقارن یکی از مهمترین شاخصه های نمای کلاسیک می باشد.
آشنایی با نمای مدرن

بر خلاف نمونههای قبلی، نمای مدرن با ساده سازی فرمها با از بین بردن تزئینات غیر ضروری مشخص میشود. در مبحث نمای مدرن چیست درباره این سبک بیشتر توضیح دادهایم. معماران و طراحانی که نمای کلاسیک را ترجیح میدهند، همیشه با متخصصان معماری مدرن در تضاد هستند. در نمای مدرن از مصالح ساختمانی نوین استفاده میشود. این امر یکی از مشخصههای اصلی این نوع نمای ساختمان به شمار میآید.
اگرچه هر دو نما مدرن و کلاسیک با یکدیگر تفاوتهایی دارند. اما آنها مزایای خود را دارند و میتوانند برای داشتن یک سبک زندگی اکولوژیکی مورد استفاده قرار گیرند.
ویژگی های نمای کلاسیک

اصول طراحی نمای کلاسیک برگرفته شده از معماری رومی و یونانی است، از این رو در این سبک از طراحی نمای ساختمان استفاده از تزئینات و المانهای دکوراتیو بیشترین کاربرد را دارد.
متریال غالب در طراحی و اجرای نمای کلاسیک را مصالح سنگی تشکیل دادهاند، این نوع از متریالهای ساختمانی علاوه بر مقاومت بالایی که دارند، از دوام و ماندگاری بالایی نیز برخوردار هستند، با این حال متریالهای سنگی به عنوان مصالح گران قیمت در صنعت ساختمانسازی به حساب میآیند، از این رو کارفرمایانی که از بودجهی لازم برای طراحی و اجرای این سبک از نمای ساختمان برخودار نباشند، میتوانند از متریالهای جایگزین همچون مصالح سیمانی و پیش ساخته استفاده کنند.
از جمله اصول طراحی نمای کلاسیک میتوان به استفاده از خطوط خمیده و فرمی بدون گوشه در آن اشاره کرد.
همچنین در این سبک از طراحی نمای ساختمان، نظم و تقارن از اهمیت ویژهای برخوردار است.
تفاوت طراحی نمای مدرن و کلاسیک
همانطور که پیشتر نیز ذکر شد، مهمترین تفاوت طراحی نمای مدرن و کلاسیک در نوع متریال استفاده شده در این دو سبک از طراحی نمای ساختمان است.
با این حال تفاوت نمای مدرن و کلاسیک به همین یک مورد ختم نمیشود، در ادامه به برخی از بارزترین تفاوت طراحی نمای مدرن و کلاسیک میپردازیم.
فرم کلی نمای مدرن برگرفته شده از خطوط عمودی و افقی است، در صورتی که در طراحی نمای کلاسیک عموما از خطوط خمیده استفاده میشود.
در طراحی نمای مدرن امکان استفاده از تکنولوژیهای بروز در صنعت معماری وجود دارد، این در حالی است که در طراحی نمای کلاسیک این امکان به ندرت و با توجه به خواسته کارفرما پیش میآید.
در طراحی نمای کلاسیک مانند نمای رومی حفظ تقارن در ساختمان از اهمیت ویژهای برخوردار است، در صورتی که در طراحی نمای مدرن، تقارن معنایی ندارد و طرح تنها از نظم به خصوصی به وجود آمده است.