ارائه سنگ های ساختمانی و تزئینی

مرکز ارائه سنگ های ساختمانی و تزئینی

ارائه سنگ های ساختمانی و تزئینی

مرکز ارائه سنگ های ساختمانی و تزئینی

سنگ چینی و کاربرد آن

معرفی سنگ چینی یا کریستال

سنگ چینی یا کریستال از جمله سنگ هایی است که در دسته سنگ های آهکی دگرگون قرار می گیرد و از بلورهای درشت و قابل رویت تشکیل شده است. وقتی توده ای از سنگ های آهکی تحت فشار و حرارت قرار می گیرند، متبلور شده و دگرگون می شوند. نوع ترکیب شیمیایی و مقدار دگرگونی این سنگ با توجه به معدنی که از آن استخراج می گردد متفاوت است. سنگ چینی از کانی هایی نظیر هماتیت، کوارتز، سیمونیت، گرافیت و … تشکیل شده و اصلی ترین کانی تشکیل دهنده آن کلسیت و ولاستونیت است. اگر مقدار کانی کوارتز در این سنگ زیاد باشد، سنگ از سختی بالایی برخوردار خواهد بود. برای برخی افراد ممکن است از روی نام این سنگ ، این تصور ایجاد شود که محصول کشور چین است. در صورتی که این سنگ از معادن کشور استخراج و بهره برداری می گردد. از جمله معروف ترین معادنی که می توان این سنگ را از آنها استخراج نمود معادن سنگ چینی الیگودرز، یزد، نی ریز، سیرجان و ازنا می باشند.

ویژگی‌های سنگ چینی


اکثر سنگ‌های چینی دارای زمینه‌ی سفید رنگ می‌باشند اما در برخی از آن‌ها رنگ‌های خاکستری مایل به آبی و حتی نمونه‌هایی با رنگ تیره‌تر نیز دیده شده است که سنگ چینی پاتک با رنگ قهوه‌ای نمونه‌ی بارز سنگ چینی تیره‌رنگ می‌باشد. سنگ‌های چینی دارای بلورهای درشتی می‌باشند.

قابلیت عبور نور از بارزترین و مطلوب‌ترین ویژگی‌های این سنگ است که ساختار بلور مانند این سنگ سبب این امر شده است.  مقاومت این سنگ در برابر شرایط جوی باعث شده است که این سنگ در فضاهای بیرونی کاربرد داشته باشد و با خیال راحت در سنگ‌فرش پیاده‌روها و … به‌کاربرده شود.

رنگ روشن این سنگ از جذب گرما جلوگیری می‌کند. سنگ‌های چینی با توجه به تراکم و فشردگی بالایی که دارد جذب آب بسیار کمی دارند. سنگی که جذب آب پایینی داشته باشد کمتر دچار خردشدگی و می‌گردد. متراکم بودن و عدم وجود تخلخل باعث عدم چسبندگی سنگ با ملات شده است به همین دلیل این سنگ قابلیت به‌کارگیری در نمای ساختمان را ندارد.

کاربرد سنگ چینی


سنگ چینی نوعی سنگ مرمریت است که بافت آن به صورت بلورین می باشد. این سنگ با ضخامت های کم برای مصارف گوناگون فراوری می گردد. مقاومت این سنگ بسیار بالاست و حتی اگر ضخامت آن کم باشد از مقاومت فشاری بالایی برخوردار خواهد بود.سنگ های چینی که به بازار عرضه می شوند اغلب سفید رنگ و بدون رگه هستند و نوع کریستالی آنها دارای بلورهای ریز می باشد.

از سنگ هایی که بافت آنها کریستالی است برای ساخت تزئینات ساختمانی و مجسمه های سنگی استفاده می گردد. این سنگ ها جلای خیره نماینده و بی نظیری دارند و همیشه مورد توجه معماران و طراحان ساختمانی قرار می گیرند.این سنگ به سنگ کریستال نیز معروف است و به دلیل استحکام و دوام فوق العاده در اکثر بخش های ساختمان از مکان های مرطوب گرفته تا خشک کاربرد دارد.

بیشترین کاربرد سنگ چینی مربوط به نمای ساختمان است . این سنگ مقاومت بالایی در برابر نفوذ آب دارد، از این رو از آن در مراکز و سرویس های بهداشتی که احتیاج به نظافت و پاکیزگی دارند استفاده می گردد. علاوه بر آن می توان آن را برای ساخت بلوک جدول های خیابان به کار برد.

مزایا و معایب سنگ چینی


مزایای سنگِ چینی


  •     مقاومت در برابر شرایط جوی
  •     عبور نور
  •     عدم جذب گرما
  •     مقاومت در برابر فشار و ضربه
  •     مقاومت سایشی بالا
  •     قیمت مناسب
  •     جذب آب کم

معایب سنگِ چینی


  •     عدم وجود تنوع رنگ و طرح
  •     عدم چسبندگی

سنگ چینی در فضای داخلی



استفاده از سنگ پیرو فاکتورهای مختلفی است که یکی از آیتمهای اصلی آن مُد است. در یک کلمه در حال حاضر سنگ چینی برای فضای داخلی مُد نیست. یک قسمت آن به این موضوع بر میگردد که چون چینی دارای رنگهای سفید و خنثی و سرد است. فضای داخلی را به آن گرما و جذابیتی که مورد نظر طراح است نمی رساند.

دلیل دیگر اینکه این سنگ را کارخانه هایی با کیفیت ساب و برش پایین فرآوری کرده اند و ما عادت کرده ایم. چینی را با کیفیت فرآوری بد و بیشتر در ابعاد بیست سانتیمتر طولی و در مکانهای درجه چندم ببینیم. این یک عامل مهم روانی است که تقاضای سنگ چینی را در فضاهای داخلی به حداقل میرساند. استفاده از سنگ چینی جهت تابلو سنگهای cnc سه بعدی هم بسیار زیبا وجذاب است.

قیمت سنگ چینی

سنگِ چینی ازجمله سنگ‌های قیمت مناسب بازار می‌باشد که این موضوع سبب افزایش محبوبیت این سنگ شده است. با این وجود عوامل متعددی وجود دارد که بر قیمت این سنگ تأثیرگذار می‌باشند که به عبارت‌اند از:

  •     میزان مقاومت فشاری و سایشی
  •     میزان جذب آب
  •     ابعاد سنگ
  •     فرآوری سنگ