ارائه سنگ های ساختمانی و تزئینی

مرکز ارائه سنگ های ساختمانی و تزئینی

ارائه سنگ های ساختمانی و تزئینی

مرکز ارائه سنگ های ساختمانی و تزئینی

مزایا و معایب سنگ ترامیت


سنگ ترامیت یکی از انواع سنگ های ساختمانی می باشد که در دسته سنگ های رسوبی قرار می گیرد. این سنگ هم خانواده سنگ های پرکاربردی چون تراورتن و مرمریت می باشد و از همین رو کاربرد های زیادی در ساختمان سازی دارد.


سنگ ترامیت چیست؟


سنگ ترامیت آهک زیادی دارد و میزان آهک آن از سنگ های تراورتن نیز بیشتر می باشد. علت میزان آهکی که در این سنگ وجود دارد به این دلیل می باشد که در معرض فشار و دمای زیاد قرار نگرفته است. سنگ ترامیت از خاک رس و ماسه تشکیل شده است و به نسبت سنگ  مرمریت و مرمر دارای وزن کمتری می باشد.

سنگ ترامیت یک سنگ بدون هیچگونه ناخالصی و با رنگ سفید یکدست و یکنواخت که عدم وجود ناخالصی در سنگ از ویژگی هایی می‌باشد که طراحان، معمارین و مهندسین به دنبال آن می‌باشند. سنگ ترامیت سفید بی موج، در عرض استاندارد 40cm و طول آزاد بریده و دارای ضخامت ?.7cm و این سنگ از جنس ترامیت می‌باشد. ویژگی‌های سنگ ترامیت مانند ویژگی‌های سنگ‌های مرمریت و تراورتن هست. آنها سنگ هایی می‌باشند از جنس خاک رس و ماسه که از لحاظ جنس این سنگ تقریبا بین سنگ‌های تراورتن و مرمریت هستند.


کاربرد سنگ ترامیت


از سنگ ترامیت در ساخت نما داخلی مانند دیواره های داخلی ، ساختمان دیوار پارکینگ ، دیواره راه پله ها و غیره استفاده می‌کنند . از سنگ ترامیت برای نما بیرونی نیز استفاده می‌گردد ،باید توجه داشت که از این سنگ بیشتر در مناطق جغرافیایی با آب و هوای خشک برای نمای بیرونی ساختمان استفاده می گردد البته می‌بایست سنگی در این زمینه انتخاب شود که خلل و فرج های آن کاملاً پوشیده باشد و جذب آب آن را بسیار کم و به صفر رسانده باشد .

این نوع سنگ های ترامیت می توانند در موارد زیر مورد استفاده قرار بگیرند:

  •     راه پله
  •     سنگ فرش
  •     کف پوش
  •     نمای بیرونی
  •     ساخت لوازم دکوراتیو


مزایای سنگ ترامیت


صیقل پذیری بالای سنگ‌های ترامیت این امکان را به افراد می‌دهد که آن را به صورت قابل قبولی صیقل داد. این سنگ‌ها کاملا صاف و یکدست و فاقد هر گونه رگه بوده و از این رو مورد علاقه بسیاری از افراد است. قیمت مناسب سنگ‌های ترامیت باعث فروش بالای این سنگ‌ها در بازار شده است. همچنین سنگ‌های ترامیت دارای قابلیت برش مناسبی بوده و از این رو می‌توان آنها را به انواع اشکال و فرم ها برش داد.


معایب سنگ ترامیت


اگر چه ترامیت از مزایای زیادی برخوردار هستند، اما معایبی نیز دارند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد. از مهم ترین معایب این سنگ ها، جذب آب بالای آن ها می باشد. دلیل این جذب آب بالا، تخلخل و پر منفذ بودن این سنگ می باشد. جذب زیاد آب، باعث کاهش طول عمر سنگ می شود. این موضوع همچنین احتمال شکستگی و لکه پذیری سنگ را نیز افزایش می دهد.

از دیگر معایب سنگ ترامیت می توان مقاومت پایین در برابر ضربه و فشار را نام برد. این سنگ تراکم پایینی دارد و از همین رو مقاومت بسیار کمی در برابر فشار زیاد یا ضربه های محیطی دارد. این سنگ ها به راحتی در برابر ضربه دچار شکستگی می شوند. از همین رو از این سنگ ها را نمی توان در ساخت راه پله و کف پوش استفاده کرد. البته برخی از انواع ترامیت با هدف افزایش مقاومت و طول عمر با مواد ویژه ای فراوری می شوند.

یکی دیگر از معایب سنگ ترامیت مقاومت کم آن در برابر شرایط جوی می باشد. ماهیت آهکی این سنگ ها باعث می شود که ترامیت در برابر هوازدگی، یخبندان، رطوبت، آلودگی هوا و باران های اسیدی از مقاومت کمی برخوردار بوده و آسیب پذیری زیادی داشته باشد. از همین رو از این سنگ در ساخت نمای خارجی ساختمان استفاده نمی شود.


سنگ ترامیت برای چه سبک نمایی مناسب است؟


    نمای رومی:

 ویژگی‌ها: بهترین سبکی که می‌توانید در کنار به کار بردن سنگ ترامیت برای نما انتخاب کنید، سبک نما رومی است. نمای رومی سبکی بین سبک کلاسیک و نئوکلاسیک دارد، دارای ستون‌ها و سرستون‌های زیبا و کار شده بوده و معمولا به رنگ روشن، به خصوص سفید، است. بنابراین، با توجه به اینکه سنگ ترامیت به خوبی تراش می‌خورد، سفید و یکدست است و قیمت مناسبی دارد، معمولاً برای نمای رومی به کار برده می‌شود.


    نمای مدرن و مینیمال:
  ویژگی‌ها: از این سنگ در کنار مصالح دیگر مانند آجر، سنگ گرانیتی و مرمریت می‌توانید برای طراحی سبک نما مینیمال و مدرن نیز استفاده کنید. در این سبک‌ها، سادگی و استفاده از خطوط صاف و منظم اهمیت زیادی دارد و سنگ ترامیت با ظاهر ساده و سفید خود می‌تواند به خوبی در این نوع نماها به کار گرفته شود.
به طور کلی، سنگ ترامیت به دلیل ویژگی‌های خاص خود مانند رنگ روشن، ساب‌پذیری بالا و قیمت مناسب، می‌تواند در سبک‌های مختلف نمای ساختمانی به کار رود، اما بیشترین استفاده را در نمای رومی و نمای مدرن دارد.


نتیجه گیری:

به طور کلی با توجه به مطالب بالا در این مقاله ما سعی کردیم تا بتوانیم شما را در شناخت هر چه بهتر سنگ ترامیت آشنا کنیم. این سنگ نیز مانند سایر سنگهای ساختمانی دیگر مزایا و معایب و ویژگی های خاص خود را دارد.از طرفی دیگر به طور مثال  یکی از سنگهای پرطرفدار که قیمت مناسبی نیز دارد سنگ ترامیت بوکان می باشد، این سنگ دارای رنگ سفید استخوانی می باشد و نسبت به دیگر سنگهای ساختمانی از قیمت مناسب تری برخوردار می باشد.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد